Barışan Arda ve Sinemin ilk fotoğrafı
Cansu Dere yalnız kaldı
Songül: Artık anne olmak istiyor
Azeri kızı Günele 9 ay hapis şoku
Tuğçe Kazaz: Bikiniyle poz vermem
ANKET
Spor kulüpleri içerisinde hangi takım taraftarısınız ?
YAZARLAR
Recep Canpolat
PİYASALAR
DOLAR
1,8555
EURO
2,3350
IMKB
55.734
HAVA DURUMU
Ankara 10 / 22 °C
Antalya 16 / 22 °C
İstanbul 15 / 21 °C
İzmir 12 / 25 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye'de baz istasyonları daha az tehlikeli!

Dünya GSM Birliği (GSMA) Araştırma ve Sürdürülebilirlik Direktörü Jack Rowley, Türkiye'de baz istasyonları hakkında tartışılacak açıklama yaptı. Rowley 'daha az zararlı' dedi
16.02.2011 15:56

Dünya GSM Birliği (GSMA) Araştırma ve Sürdürülebilirlik Direktörü Jack Rowley, baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların standartlarının, Türkiye'de diğer ülkelere göre çok daha düşük olduğunu belirterek, ''Türkiye'de bir risk görmüyoruz'' dedi.

GSMA Mobil Dünya Kongresi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rowley, mobil teknolojinin, baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasına imkan tanımadığını dile getirerek, böyle bir durumda ceptelefonlarının çekim gücü olmayacağını vekullanılamaz hale geleceğini söyledi.

Baz istasyonlarının cihaz olarak ve yaydıkları elektromanyetik dalgalar açısından uluslararası standartlara sahip olduğunu anımsatan Rowley, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye de dünyanın her yerinde kullanılan mobil teknolojinin aynısınıkullanıyor. Mobil sistemlerden yararlanan Türkiye ve diğer tüm ülkeler, uluslararası standartlarla denetlenen, uygunluğu onaylanan baz istasyonu kuran şirketlerle çalışıyor. Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların standartları, Türkiye'de diğer ülkeler ile kıyaslandığında çok daha düşük.''

Rowley, bütün ülkeler gibi Türkiye'nin de denetlendiğini ve Türkiye'deki değerlerin, uluslararası standartların belirlediği ölçümlerin altında olduğunu ifade ederek, ''Dolayısıyla Türkiye'de bir risk görmüyoruz'' dedi.

Baz istasyonlarının sağlığa etkisi konusunun bilimadamlarına bırakılması gerektiğini, Dünya Sağlık Örgütü gibi platformlarda yapılan araştırmaların, baz istasyonlarının insan sağlığına zararı olduğuna dair herhangi bir bilimsel bulguya ulaşmadığını söyleyen Rowley, bu konudaki araştırmaların yüksekbütçeler gerektiren ve uzun vadeli işler olduğunu, sürekliliği olmayan, detayagirmeyen bazı araştırmaların sonuçlarının medyaya sızdırıldığını kaydetti.

Rowley, şöyle dedi:

''Bunların sonuçlarına dair hiçbir bilimsel bulgu bulunmamaktadır. Bilimadamları ve sivil toplum örgütleri tarafından yapılan araştırmaların toplamına bakılmalıdır. Buna bakıldığında kanıtlanmış bir sonuç çıkmamaktadır.

Baz istasyonlarının kanser yaptığına dair bilimsel bir kanıt ortaya çıkmış değil. Baz istasyonlarına yakın oturanların risk altında olduğu doğru değildir. Dinlediği radyo ve seyrettiği televizyondan çok daha az elektromanyetik dalgaya maruz kaldığı bilinmelidir.''

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBUL HABER AJANSI

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR