Barışan Arda ve Sinemin ilk fotoğrafı
Cansu Dere yalnız kaldı
Songül: Artık anne olmak istiyor
Azeri kızı Günele 9 ay hapis şoku
Tuğçe Kazaz: Bikiniyle poz vermem
ANKET
Spor kulüpleri içerisinde hangi takım taraftarısınız ?
YAZARLAR
Recep Canpolat
PİYASALAR
DOLAR
1,8555
EURO
2,3350
IMKB
55.734
HAVA DURUMU
Ankara 10 / 22 °C
Antalya 16 / 22 °C
İstanbul 15 / 21 °C
İzmir 12 / 25 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sağlık örgütünden tüyler ürperten uyarı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kuş gribi virüsüyle ilgili tehlikeli bilgilerin yanlış ellere geçebileceği uyarısında bulundu.
31.12.2011 15:07

DSÖ, uyarısını, Amerikan hükümetinin destek verdiği araştırmacıların ölümcül H5N1 virüsünün insandan insana çok daha kolay geçebilen türünü üretmesinin ardından yaptı.

DSÖ'den yapılan açıklamada, bu çalışmaların neticelerinin biyolojik silahlar üretmek için kullanılması ya da söz konusu virüsün yanlışlıkla dağılması halinde "ortaya çıkabilecek muhtemel sonuçlardan derin endişe duyulduğu" bildirildi.

DSÖ'nün üst düzey gribal enfeksiyon uzmanı Dr. Keizi Fukuda, bu çalışmaların istenilen türden çalışmalar olmadığını söyledi.

Fukuda, ayrıca DSÖ'nün tüm güvenilir araştırmacılarının, ölümcül H5N1 salgınının yayılmasının nasıl önlenebileceğini daha iyi anlaması için bu çalışmalara katılması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

Dr. Fukuda, DSÖ'nün iki kurum tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını henüz elde etmediğini de belirtti.

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri, geçen hafta, Hollanda'daki Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi ve Wisconsin-Medison Üniversitesindeki bilim adamlarından, yaptıkları çalışmaların tüm ayrıntılarını yayımlamaktan kaçınmalarını istemişti.

www.istanbulhaber.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR