Bakanın ağzından bor gerçeği
Özcan Deniz çifte kutlama yaptı
Kenan kendine göre eş bulamadı
Eşim bana Mars’ı alacak
Serdar: Topu topu 3 kez sevdim
ANKET
Spor kulüpleri içerisinde hangi takım taraftarısınız ?
YAZARLAR
Recep Canpolat
PİYASALAR
DOLAR
1,8465
EURO
2,3355
IMKB
57.079
HAVA DURUMU
Ankara 10 / 27 °C
Antalya 16 / 27 °C
İstanbul 15 / 22 °C
İzmir 13 / 26 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Migrenin en iyi ilacı egzersiz

Düzenli olarak yapılan fiziksel egzersizin, migrenden kaynaklanan baş ağrılarını iyileştirmede rahatlama terapisi ve ilaç tedavisi kadar etkili olduğu belirlendi.
10.10.2011 11:19

İsveç'teki Göteborg Üniversitesi'nden bir grup uzmanın “Cephalalgia” dergisinde yayımlanan araştırması, sporun, günlük ilaç kullanımından fayda sağlayamayan ya da ilaç kullanmayı sevmeyen migren hastaları için alternatif bir tedavi yöntemi olduğunu ortaya koydu.

Yaşları 18-65 arasında değişen ve ayda iki ila sekiz kez migren kaynaklı baş ağrısı problemi yaşayan bir grup kadını inceleyen uzmanlar,
katılımcıların bir kısmını haftada üç kez 40'ar dakikalık egzersiz için kondisyon bisikletine çıkardı, bir kısmına standart rahatlama terapisi uyguladı, diğerlerinde ise günlük ilaç tedavisine devam etti.

Üç gruptaki kadınların da migren ataklarında büyük ölçüde azalma yaşandığını belirten araştırma ekibinden Dr. Emma Varkey, migreni
tedavi etmekte en sıklıkla kullanılan ilaç olan “Topiramate” verilen katılımcılarla, egzersiz ve rahatlama yöntemlerinin uygulandığı kadınlarda benzer oranda iyileşme görülmesinin son derece şaşırtıcı olduğunu kaydetti.

İlaç içermeyen yöntemleri
tercih eden katılımcılarda hiçbir yan etki görülmediğini, özellikle egzersiz yapanlarda oksijen alımındaki artışa bağlı olarak pozitif etkiler gözlemlendiğini belirten Varkey, ilaç kullananların yüzde 33'ünde ise uyuşukluk, karıncalanma, yorgunluk, depresyon ve baş dönmesi gibi bir dizi yan etki tespit edildiğini ifade etti.

Varkey, araştırmanın, egzersizin migren tedavisinde ilaçla kıyaslandığında hiç de azımsanmayacak olumlu etkileri olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

www.istanbulhaber.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR