Bakanın ağzından bor gerçeği
Özcan Deniz çifte kutlama yaptı
Kenan kendine göre eş bulamadı
Eşim bana Mars’ı alacak
Serdar: Topu topu 3 kez sevdim
ANKET
Spor kulüpleri içerisinde hangi takım taraftarısınız ?
YAZARLAR
Recep Canpolat
PİYASALAR
DOLAR
1,8472
EURO
2,3390
IMKB
57.079
HAVA DURUMU
Ankara 10 / 27 °C
Antalya 16 / 27 °C
İstanbul 15 / 22 °C
İzmir 13 / 26 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Kredi krizi büyümede en büyük risk"

General Electric baş ekonomisti Marco Annunziata, Atina ve Avrupa Merkez Bankası'nın son hamlelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
10.02.2012 11:06

Annunziata, şu değerlendirmelerde bulundu:

Yunan politikacılar, tasarruf önlemlerine ilişkin yeni paket üzerinde anlaştılar. Avrupa Merkez Bankası, elindeki Yunan tahvillerini maliyetine Yunanistan'a geri satma işaretinde bulundu. Bu, Yunanistan'ın borç yükünü azaltmaya yardımcı olacak olması nedeniyle mantıklı bir hamle. AB liderleri ise yeni yardım öncesinde Yunanistan'ın aldığı kemer sıkma önlemlerini değerlendirme ihtiyacı hissediyor.

Avrupa Merkez Bankası, IMF’nin aksine Avrupa’nın büyüme görünümü hakkında biraz daha az kötümser. ECB, ekonomik aktivitenin düşük seviyelerde istikrara kavuştuğunu düşünüyor. Bu görüşe katılıyorum, ancak kısa vadeli ve derin olmayan bir resesyon beklentimi ise koruyorum. Bölgede ciddi büyüme farklılıkları olabilir. Kemer sıkma tedbirleri bazı ülkeleri etkiler ancak genelinde etkili olmaz. Kredi krizi ise büyüme üzerinde en büyük risk olarak kalmaya devam ediyor. ECB’nin 3 yıllık likidite operasyonu bankacılık sisteminin fonlama problemi için büyük ölçüde yerini buldu ancak bankaların halen sermaye oranlarını artırmaları gerekirken, kredi büyümesindeki keskin sert azalmayı tersine çevirmek için yeterli olup olmadığı konu belirsiz.

www.aksiyonhaber.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR