Bakanın ağzından bor gerçeği
Özcan Deniz çifte kutlama yaptı
Kenan kendine göre eş bulamadı
Eşim bana Mars’ı alacak
Serdar: Topu topu 3 kez sevdim
ANKET
Spor kulüpleri içerisinde hangi takım taraftarısınız ?
YAZARLAR
Recep Canpolat
PİYASALAR
DOLAR
1,8432
EURO
2,3361
IMKB
57.079
HAVA DURUMU
Ankara 11 / 26 °C
Antalya 16 / 27 °C
İstanbul 14 / 22 °C
İzmir 13 / 26 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlk Zazaca filmin çekimleri sona erdi

Türkiye'de Zazaca çekilen ilk uzun metrajlı film olan ‘Keke`'nin çekimleri sona erdi. Fahrettin Özdemir’in senaryosunu yazıp yönettiği filmde, Bingöl eski Valisi İrfan Balkanlıoğlu da rol aldı.
23.05.2011 15:47

Türkiye'de Zazaca çekilen ilk uzun metrajlı film olan ‘Keke`'nin çekimleri sona erdi. Fahrettin Özdemir’in senaryosunu yazıp yönettiği filmde, Bingöl eski Valisi İrfan Balkanlıoğlu da rol aldı. Hazır hale getirilen ve yakında vizyona girmeklenen filmde Türkçe bilmeyen bir kişinin yaşadığı sıkıntılar ele alınıyor.

Filmi uzun bir çalışma sonrasında hazırladıklarını belirten Yönetmen Fahrettin Özdemir, filmin bütün karelerinin Bingöl’de çekildiğini ve oyuncularının da Bingöllü olduğunu ifade etti.

Filmin hazır olduğunu ve kısa sürede izleyicilerin beğenisine sunacaklarını kaydeden Özdemir, filmin çekimlerinde destek olanlara teşekkür etti.
Zazaca film çekmelerinin amacının Zazaca’ya katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Özdemir, “Daha öncelerde Zazaca film çekilemiyordu. Şimdilerde böyle bir hak tanındı, ben de yaklaşık 20 yıldır sinemanın içinde olan biri olarak bunu kendime görev saydım ve Zazaca bir film çekmeye başladım. Çektiğimiz filmde sona yaklaştım. Çekimlerimiz oldukça zevkli geçti ve ekibimiz profesyonel olmasa da çalışmalarımız güzel geçti. En kısa sürede filmin galasını yapıp gösterime sunacağız.” dedi.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.aksiyonhaber.com

İSTANBUL HABER AJANSI

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR