Bakanın ağzından bor gerçeği
Özcan Deniz çifte kutlama yaptı
Kenan kendine göre eş bulamadı
Eşim bana Mars’ı alacak
Serdar: Topu topu 3 kez sevdim
ANKET
Spor kulüpleri içerisinde hangi takım taraftarısınız ?
YAZARLAR
Recep Canpolat
PİYASALAR
DOLAR
1,8245
EURO
2,3295
IMKB
56.726
HAVA DURUMU
Ankara 12 / 26 °C
Antalya 15 / 25 °C
İstanbul 15 / 26 °C
İzmir 13 / 29 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Filipinler, milli afet durumu ilan etti: 957 ölü

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, ülkenin güneyindeki adalarda etkili olan fırtına ve sel felaketinde ölü sayısının bine yaklaşması üzerine milli afet durumu ilan etti.
20.12.2011 16:24
Filipinler Milli Afet Ajansı, Washi fırtınasının vurduğu Mindanao adasında ölü sayısının 957'ye yükseldiğini duyurdu. Kurum ayrıca afet sonucu kayıp sayısını ise 49 olarak açıkladı. Felaketin en çok etkilediği şehirler ise Cagayan de Oro ve İligan olarak kaydedildi. Felaket sonucu binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, birçoğunun geçici sığınaklara yerleştirildiği aktarıldı.

Bu arada Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, bugün felaketin vurduğu Cagayan de Oro ve İligan şehirlerini ziyaret ederek, yetkililerle görüştü. Aquino, temaslarında yaptığı konuşmada, felaketin ardındaki sebeplerin araştırılmasını istediği ifade etti. Filipinler lideri ayrıca ölü sayısının bine yaklaşması üzerine milli afet durumu ilan etti.

Filipinler Milli Afet Ajansı, felaketten bölgedeki 13 eyalette 338 bin kişinin etkilendiğini açıkladı. Afetzedelerden 43 bin kişinin ise halen okullar, kiliseler ve spor salonlarında kaldığı kaydedildi. Yaklaşık 10 bin evin sel sularında kullanılmaz hale geldiği, okullar, yollar ve köprülerin bozulduğu ifade ediliyor.

Bu arada Cagayan de Oro şehrinde, felaketin yaşanmasında bir gün sonra helikopter ile çekine görüntüler, afetin boyutlarını gözler önüne seriyor. Şehir çamurlu su altında görünürken, sokaklar, yollar ve caddelerin tamamen kaybolduğu dikkat çekiyor. Şehirde su birikintileri halen dururken, sadece bir köprünün sağ kaldığı ve insanların bunun üzerinde şehirden kaçmaya çalıştığı görülüyor.

www.istanbulhaber.com

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR