Bakanın ağzından bor gerçeği
Özcan Deniz çifte kutlama yaptı
Kenan kendine göre eş bulamadı
Eşim bana Mars’ı alacak
Serdar: Topu topu 3 kez sevdim
ANKET
Spor kulüpleri içerisinde hangi takım taraftarısınız ?
YAZARLAR
Recep Canpolat
PİYASALAR
DOLAR
1,8265
EURO
2,3295
IMKB
56.726
HAVA DURUMU
Ankara 12 / 26 °C
Antalya 15 / 25 °C
İstanbul 15 / 25 °C
İzmir 13 / 28 °C
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emeklilikte yaşa takılanlara kötü haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşa takılanların emekli olmasına yönelik bir yasal düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.
15.02.2012 09:36

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Bakan Çelik, kıdem tazminatının 1936 yılından beri çalışma mevzuatından bulunduğunu hatırlatarak, ancak işten ayrılanların yüzde 92'sinin bu haktan yararlanamadığını kaydetti.

Çalışanların haklarını koruyan, tüm çalışanların yararlanacağı ve çalışma barışını güçlendiren bir yöntem üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çelik, ''Sosyal taraflarla görüşerek önümüzdeki günlerde gündemimize alacağız'' dedi.

Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarında 44 bin 189 özürlü memur çalıştırma zorunluluğu bulunmasına rağmen, çalışan özürlü memur sayısı 20 bin 829 olduğunu belirterek, 23 bin 360 özürlü memur açığı bulunduğunu bildirdi.

Özürlü memur sınavının 29 Nisan'da yapılacağını kaydeden Çelik, özürlü personelin Mayıs sonu ya da Haziran başında yerleştirilmesinin planlandığını belirtti.

www.aksiyonhaber.com

www.istanbulhaber.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR