'Çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu, resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yaptı.
Yüzde 40 civarında oy aldıklarını söyleyen İhsanoğlu, "Bu yolda galip sayılır mağlup da diye bir söz vardır" ifadesini kullandı.
İhsanoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Sonuçlar gayrı resmi olarak açıklandı. Bu sonuçlar arasında yüzde 39-40 civarında oy aldığımız ortaya çıkmıştır.
Bir ay önce kampanyamıza başladığımız İhsanoğlu tanınmıyor siyasetten anlamıyor diyenlere ithaf olunur.
Bu yolda galip sayılır mağlup da diye bir söz vardır. Bu seçim sürecinde bana destek veren bütün siyasi partililere ve gönüllüler ordusuna sonsuz minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.
Bu seçime katılan diğer iki adaya sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasimiz için bu hayırlı bir netice olsun. Sayın başbakanı tebrik eder başarılar dilerim. Sandığa giden vatandaşlarımıza sonsuz minnettarlığımı belirtmek isterim."